E-mail Adresinizi Giriniz

Ana içeriğe atla

Kaptan James Cook Avustralya'nın Keşfi

Kaptan James Cook ve onun ünlü gemisi Endeavour hakkında bir yazı. Büyük Okyanus'u adım adım keşfederek yeni ülkelerin doğmasına neden ünlü kaşifin yeni toprakları bulma ve isimlendirme süreci oldukça ilgi çekici. İngiltere Kraliyet Donanması'nın en genç kaptanlarından birisi olan Cook, kısa zamanda usta bir denizci olduğunu kanıtlamıştı. Endeavour, Tahiti'nin geride kalmasından bir ayı aşkın bir süre sonra küt pruvasını Pasifiğin dalgaları üzerinden aşırıyordu. Dört bir yanında dünyanın en büyük ıssızlığı uzanıyordu. Geminin aradığı aslında, 100 yıldan uzun bir süre önce Abel Tasman isimli bir Hollandalının bir haritaya attığı bir çizikten ibaretti. Eylül 1769 sonlarında, Cook'un mürettebatı umut verici işaretler görmeye başladı. Sular daha açık renkteydi ve daha sığ görünüyordu; üstünde yosunlar yüzüyordu ve midyelerle kaplı odun parçaları vardı. James Cook'un rom motivasyonu Cook gündüz vakti karayı gören ilk adamına bir galon, gece görene de iki gal

KRALLARIN MARİNASI 'MARİNA DEL REY' TARİHİ

 

Marina del Rey

Los Angeles, California'da bulunan ve Los Angeles bölgesinin büyük bir tekne ve su rekreasyon hedefi olan isimsiz bir limana sahip, tüzel kişiliğe sahip olmayan bir sahil topluluğudur. Liman, Kuzey Amerika'nın en büyük insan yapımı küçük zanaat limanıdır ve yaklaşık 5.000 tekneye ev sahipliği yapmaktadır. Bölge, paddle board ve kano kiralama, yemek gezileri ve yat kiralama gibi hem kara hem de su aktiviteleri için popüler bir turizm merkezidir. Kara etkinlikleri arasında çeşitli bisiklet yollarında bisiklet sürmek, kıyı boyunca yürüyüş yolları ve kuş gözlemciliği yer alır. Yaban hayatı izleme fırsatları arasında Kaliforniya deniz aslanları ve liman fokları bulunur. Yunuslar ve balinalar ara sıra limanın daha derin sularını ziyaret ederler. Bu Batı Yakası, Santa Monica'nın yaklaşık 4 mil (6,4 km) güneyinde ve Los Angeles Uluslararası Havaalanı'nın 4 mil (6,4 km) kuzeyindedir.








Liman Los Angeles İlçesine aittir ve Plajlar ve Limanlar Dairesi (DBH) tarafından yönetilmektedir, ancak sular çevresel olarak eyalet hükümeti ve federal hükümet tarafından birçok kurum ve departmanı tarafından örtüşen gözetimle düzenlenmektedir. Los Angeles Times liman "belki ilçenin en değerli kaynağı" olduğuna dair 1997 başyazıda söyledi.  Nüfus 2010 nüfus sayımında 8.866 idi. İstatistiksel amaçlarla, Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayım Bürosu , Marina del Rey'i nüfus sayımı tarafından belirlenen bir yer olarak tanımlamıştır .  Bölgenin nüfus sayımı tanımı, aynı adı taşıyan bölgenin yerel anlayışına tam olarak karşılık gelmeyebilir.



Tarih

Küçük bir tekne limanı olarak geliştirilmesinden önce, Marina del Rey tarafından işgal edilen arazi , av kulüpleri de dahil olmak üzere ördek avcılarının ve Los Angeles Audubon kuş gözlemcilerinin uğrak yeri olan Ballona Deresi'nden gelen tatlı suyla beslenen bir tuz bataklığıydı. Toplum ve Cooper Ornitoloji Kulübü'nün güney bölümü. Daha sonra Los Angeles İlçe Denetçiler Kurulu üyesi olan Long Beach Şehri'nin eski bir meclis üyesi olan Burton W. Chace, bölgeden çamur düzlükleri olarak bahsetti, ancak bugün bölge daha doğru bir şekilde bir haliç olarak anılacaktır.

19. yüzyılın ortalarında Moye C. Wicks, Playa del Rey'in bu haliç ve sulak alanını ticari bir limana dönüştürmeyi düşündü.  Bölgeyi geliştirmek için 1888'de Ballona Geliştirme Şirketini kurdu, ancak üç yıl sonra şirket iflas etti.


Louis Mesmer ve Moye Wicks tarafından yapılan Port Ballona daha sonra Moses Sherman'a satıldı . Sherman, 1902'de Beach Land Company adı altında Ballona lagünü ve Port Ballona çevresinde 1.000 dönümlük (400 hektar) arazi satın aldı. Sherman ve Clark araziyi " Del Rey " olarak yeniden adlandırdı. Port Ballona daha sonra Playa Del Rey olarak yeniden adlandırıldı. Limana, Eylül 1887'de açılan California Merkez Demiryolu tarafından hizmet verildi, bu hat daha sonra Santa Fe Demiryolu , daha sonra Atchison, Topeka ve Santa Fe Demiryolu oldu. Demiryolu hattı limandan Redondo kavşağına kadar uzanıyordu. Bir sokak arabası Limana tramvay hattı 21 Şubat 1901'de kurulan Redondo ve Hermosa Beach Railroad şirketi tarafından yapılmıştır . Bu şirket, Sherman'a ait Los Angeles Pacific Railroad'un bir parçasıydı. Aralık 1902'de açılan tramvay hattı, şehir merkezine 4. ve Broadway'de ayrıldı.

1916'da ABD Ordusu Mühendisler Birliği ticari bir liman fikrini yeniden gözden geçirdi, ancak ekonomik olarak pratik olmadığını ilan etti. 1936'da ABD Kongresi bu kararın yeniden değerlendirilmesini emretti ve Ordu Mühendisler Birliği daha uygun bir kararlılıkla geri döndü; ancak, Marina del Rey liman konsepti ticari bir liman olarak San Pedro'ya kapandı ve kalkınma finansmanı bunun yerine Los Angeles Limanı'na gitti .

Ballona Sulak Alanlarında tule sazlıkları ve tuz bataklıklarıyla ördek avı, Marina del Rey,

1953'te Los Angeles İlçe Denetim Kurulu , marinanın inşaatını finanse etmek için 2 milyon dolarlık bir krediye izin verdi. Kredi, maliyetin sadece yarısını karşıladığı için ABD Kongresi kabul edildi ve Başkan Dwight D. Eisenhower , inşaatı mümkün kılan 780 Kamu Yasasını imzaladı. Temel atma, kısa bir süre sonra, John F. Kennedy yönetiminin ilk yıllarında başladı.

İnşaatı neredeyse tamamlanmış olan marina, kış fırtınası nedeniyle 1962–1963'te tehlikeye girdi. Fırtına, hem marinaya hem de orada demirleyen birkaç küçük tekneye milyonlarca dolar zarar verdi. Marinanın ağzına bir dalgakıran inşa etmek için bir plan yürürlüğe girdi ve LA İlçe Denetim Kurulu bunu inşa etmek için 2,1 milyon dolar tahsis etti. 10 Nisan 1965'te Marina del Rey resmen adanmıştır.  Marinanın arazi, inşaat ve ilk işletme için toplam maliyeti 36,25 milyon dolardı.

Los Angeles daha sonra liman ve liman geliştirme için teklifler istedi ve istekli geliştiricilere 60 yıllık kira kontratı sattı.  Emlak geliştiricisi Abraham M. Lurie, üç otel, iki apartman kompleksi, 1.000 tekne fişi ve çeşitli alışveriş merkezleri, ofisler, restoranların inşasından sorumlu tek en büyük kiralama sahibiydi; mülkleri aynı zamanda Marina del Rey'deki son gelişmemiş kıyı arazisini de içeriyordu.  Sonunda nakit akışı sorunları yaşadı ve Waleed bin İbrahim El İbrahim'in kardeşi ve Kral Fahd'ın kayınbiraderi olan Suudi Arabistanlı Şeyh Abdul Aziz el İbrahim'e% 49,9 faiz sattı.; yatırım kısa sürede bozuldu ve uzun süren ve agresif bir davanın ardından Lurie, 1993 yılında gelişmeye olan tüm ilgisini Abdül Aziz'e kaptırdı.

Coğrafya ve Coğrafi Konum



Marina del Rey, tüzel kişiliğe sahip olmayan Los Angeles County içinde yer alır ve Venedik'in LA City topluluğunun güneydoğusunda ve Ballona Deresi ağzının yakınında, LA City Playa del Rey topluluğunun kuzeyinde yer alır . Liman ve liman, Los Angeles Uluslararası Havaalanı'nın dört mil (6 km) kuzeyinde yer almaktadır.

Marina del Rey'in limanı ve tüzel kişiliği olmayan konut ve iş dünyası, Los Angeles şehri ile her yönden sınırlanmıştır, Kıyı şeridinin iç kısmında ve limanın batısında yer alan sahil üzerindeki sahil tarzı evler Los Angeles şehir sınırları içindedir, ancak Marina del Rey ile aynı posta kodunu paylaşır. Ballona Lagünü Deniz Koruma Alanı olarak bilinen nehir ağzı körfezini çevreleyen bu kıyı şeridinin adı Marina Yarımadası olarak adlandırılır. Şehir caddesi Via Dolce, Los Angeles ile Los Angeles County'nin Marina del Rey olarak bilinen tüzel kişiliği olmayan bölgesi arasındaki sınırı oluşturur.

Göre ABD Sayım Dairesi'nin , Marina del Rey 1.5 mil kare (3,9 km bir alana sahiptir 2 ). Bir mil karenin (2.2 km 2 ) onda dokuzu karadır ve 0.6 mil kare (1.6 km 2 ) sudur (% 40.91).

Marina Del Rey'deki en yüksek ve en büyük binalardan biri, "Admiralty High-Rise" veya kısaca AHR olarak bilinen büyük yüksek katlı apartman binasıdır. AHR, üç resmi adı olan büyük bir apartman kompleksidir: Azzura condos, Regatta condos veya The cove. AHR yaklaşık 170 fit (50 m), 20 kat yüksekliğe sahiptir ve tüm Marina Del Rey nüfusunun neredeyse% 30'u olan maksimum yaklaşık 2.500 kişiyi (800 kat mülkiyeti) barındırabilir. AHR, limanın hemen kuzeyinde yer alır ve parlak yeşil-akuamarin rengine sahiptir. 2008 yılında inşa edildi. AHR veya özellikle The Cove, 2010 filmi Skyline'ın ana mekanıydı .

Özel olarak tasarlanmış limanda, Catalina Adası çok yolcu feribotları, büyük bir balina izleme teknesi ve pelajik deniz kuşu izleme teknesi, ticari balıkçı tekneleri, liman yolcu gemileri dahil olmak üzere eğlence tekneleri ve büyük tekneler için önemli çimento yığınları olan birçok çeşit bağlama yeri vardır. ABD Sahil Güvenlik Kesici Gemisi, LA County İtfaiye ve Şerif Departmanı tekneleri ve yüksek katlı apartmanlar, oteller, apartmanlar, mağazalar ve restoranlarla çevrilidir. Bölgede ayrıca Güney Kaliforniya Üniversitesi Bilgi Bilimleri Enstitüsü , UCLA Marina Su Sporları Merkezi ve Loyola Marymount Üniversitesi kayıkhanesi bulunmaktadır.

Topluluğa, Marina del Rey'i doğrudan Interstate 405'e ve yakındaki Culver City'ye bağlayan , üç mil uzunluğundaki (5 km) Marina Freeway'den (State Route 90) hizmet verilmektedir .

Alan kodları Marina del Rey 310 ve 424. Posta kodu 90292 

· Ballona Sulak Alanları

· California Yat Kulübü

· Balıkçı Köyü

· Lloyd Taber Marina del Rey Kütüphanesi

· Pacific Mariners Yat Kulübü

· UCLA Marina Su Sporları Merkezi

Parklar ve Rekrasyon Alanları

Marina del Rey'in iki ana parkı vardır. Burton Chace Park , Marina del Rey Yaz Konser Serisi ve Marina del Rey Tatil Tekne Geçidi gibi topluluk festivallerine ev sahipliği yapıyor. Yvonne B. Burke Park, uzun süredir Los Angeles İlçe Sorumlusu Yvonne Brathwaite Burke'ü onurlandırmak için 2009 yılında orijinal Admiralty Park'tan yeniden adlandırıldı .

Ulaşım

Marina Otoyolu , California State Route 90, Lincoln Bulvarı (en son bulur California Eyalet Rota 1 kuzeydoğu Marina del Rey ve bağlantılar ile alan olarak) Culver City . WaterBus adlı su servisi , yaz aylarında belirli günlerde çalışır. Servis hizmetleri marina içinde ve yakındaki siteler arasında yollarda faaliyet Playa Vista ve Venedik Pier.

Sokaklar


Limanda, her biri üzerinde en az bir cadde bulunan altı şeritle ayrılmış sekiz havza vardır. Marina'nın kuzeydoğu ucundan saat yönünde ilerleyen bu sokaklar: Bali Yolu, Mindanao Yolu ( Burton Chace Park'ta batı terminali ile ), Fiji Yolu (Marina'nın güneydoğu kenarını çevreleyen), Bora Bora Yolu, Tahiti Yolu, Marquesas Yol, Panay Yolu ve Palawan Yolu. Panay Yolu, Marquesas Yolu, Tahiti Yolu ve Bora Bora Yolu, Marina'nın batı tarafında ve tümü Via Marina'da sona eriyor. Palawan Yolu da batı tarafında, ancak Washington Blvd'de sona eriyor.

Washington Bulvarı, Marina'yı kuzeybatıya sınırlar. Palawan Yolu ve Via Marina, Washington Blvd'de kuzeye doğru bitiyor.

Eğitim

Marina del Rey, Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi'ndedir , ancak bölgede uygun okullar yoktur.  Marina del Rey'den öğrenciler Coeur d'Alene Bulvarı İlköğretim Okulu , Marina del Rey Orta Okulu ve Venedik Lisesi'ne devam ediyor.

Halk Kütüphaneleri

Los Angeles Halk Kütüphanesi İlçe Lloyd Taber-Marina del Rey Kitaplığı çalışır. Kütüphane, bölgedeki küçük kayıkçılara hizmet etmek için denizcilik koleksiyonuna sahiptir.  Los Angeles Halk Kütüphanesinin Abbot Kinney Memorial Şubesi Venedik'tedir.

Kaynak: https://www.visitmarinadelrey.com/

 TAKİP EDİP YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM SAĞLIKLA KALIN :)

 İNSTAGRAM SAYFAM https://www.instagram.com/denizlerdendenizlere/

Yorumlar